breakfast-876875_640

Jedzenie w samolocie dobre dla osób w każdym wieku

W samolocie możemy spożywać posiłki na trzy różne sposoby. Najpierw mogą to być produkty, które zabraliśmy w bagażu podróżnym. Następnie różne posiłki rozdawane przez stewardessy w trakcie lotu. Będziemy mogli także dokupywać posiłki, które nie znajdują się w standardzie przewidzianym dla rodzaju lotu, z którego korzystamy.

W czasie lotu samolotem pomiędzy krajami Unii Europejskiej-https://www.lot.com/bilety-lotnicze/loty-do-stanow-zjednoczonych– będziemy mogli przewozić praktycznie wszystkie ze swoich ulubionych produktów spożywczych. Musimy tylko pamiętać, aby zostały one przez nas szczelnie zapakowane i zgłosić obsłudze lotniska, jakiego typu jedzenie chcemy wnieść na pokład, żeby mogła je skontrolować. Różne ograniczenia będą związane z długością lotu i okresem trwałości produktów, dlatego powinniśmy dowiedzieć się o to, jakie produkty spożywcze są akceptowane przez linie lotnicze, które organizują dłuższe przeloty, zwłaszcza do krajów spoza Unii Europejskiej. Mogą one nie zezwolić na wniesienie na pokład produktów szybko psujących się, źle reagujących na wyższą temperaturę i wydzielających silne zapachy. Osobne przepisy związane są z przewożeniem różnych płynów. Muszą one zostać przelane do odpowiednich, małych butelek i można wnosić na pokład jedynie dokładnie określoną ilość różnych napojów. Natomiast bez żadnych ograniczeń może być przewożone jedzenie dla niemowląt, typu sok, woda i mleko.pastries-717841_640

Korzystając z lotów o obniżonym standardzie lub odbywających się na bliskich odległościach będziemy mogli zjadać przede wszystkim te posiłki, które zabraliśmy ze sobą z domu. Po godzinie lotu zostaną nam zaproponowane kanapki i niewielkie przekąski, za które będziemy musieli dopłacić. W lotach regularnych będziemy mogli już skorzystać z posiłku przewidzianego dla wszystkich pasażerów oraz zestawu przekąsek i napojów orzeźwiających. Natomiast w przypadku dalekich lotów ich organizatorzy często starają się poznać preferencje żywieniowe pasażerów i na tej podstawie opracowują menu, które będzie serwowane na pokładzie samolotu.

Dlatego mamy szansę na zjedzenie na pokładzie samolotu którejś z naszych ulubionych potraw, a także specjałów kuchni charakterystycznej dla kraju, do którego podróżujemy. Będą one dopasowane do potrzeb wszystkich pasażerów, zarówno tych najmłodszych, jak i najstarszych. Również pasażerowie klasy pierwszej oraz biznesowej będą mogli otrzymać w czasie lotu różne posiłki, już niezależnie od długości i trasy lotu. Będą one przygotowywane przez najlepszych kucharzy świata.